Uitverkochte Museumnacht verraste jong en oud 

De voorbije nacht pakten 19 Antwerpse musea uit met rondleidingen, optredens en workshops tijdens de 17e editie van Museumnacht. Met één voordelig ticket konden jong en oud de musea verkennen en genieten van een uniek programma. Ook dit jaar bleek deze beproefde formule een groot succes en vonden 10.000 bezoekers hun weg naar de musea in Antwerpen. 

Cultuurliefhebbers genoten de voorbije avond en nacht van een gevarieerd programma in 19 Antwerpse musea. Zo maakten ze hun eigen ex-libris stempels in het Museum Mayer Van den Bergh, konden ze wegdromen bij korte verhalen en muziek uit de tijd van Plantin in het Museum Plantin-Moretus en cartoonist KARL live aan het werk zien in Museum De Reede. Ze konden een totebag in Man Ray-stijl maken in het MoMu, een ‘Diamond Drink’ proeven in DIVA, een kortfilm maken in het Red Star Line Museum of een foto laten maken in midcentury-setting in het FOMU. Muziekfans haalden hun hart op bij live jazz, fanfare of folk en gooiden de benen los op opzwepende dj-beats. Ook de performances van jonge kunstenaars, geprogrammeerd door partnerorganisatie AmuseeVous, werden in de musea enorm gesmaakt. 

Publiekstrekkers

De absolute publiekstrekker met bijna 4000 bezoekers was het recent heropende KMSKA. Maar ook de andere locaties kregen vele kijklustigen over de vloer, waaronder nog het FOMU, MoMu en Museum Vleeshuis. Het slechte weer hield de bezoekers niet tegen: zelfs de fietstochten van Cyclant, in samenwerking met Expeditie De Stad, liepen erg goed. In de museumcafés en op de naburige (overdekte) terrasjes konden bezoekers even uitblazen.

In het MAS werd Museumnacht al feestend afgesloten met een uitverkochte afterparty. ​ 

Schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud: “Ondanks het slechte weer trokken gisteren 10.000 mensen naar Museumnacht, een fantastisch resultaat! Dank aan alle medewerkers en vrijwilligers om er een topavond van te maken!"

Bezoekers voor wie de nacht niet lang genoeg duurde, krijgen met het (afgeknipte) polsbandje van Museumnacht nog tot 31 augustus 2023 gratis toegang tot één van de deelnemende musea. ​ 

Download meer sfeerbeelden in de mediagalerij:

Deze 19 musea en culturele instellingen namen deel aan Museumnacht: AMUZ, Cinema Lumière, DIVA, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, Het Steen, FOMU, KMSKA, M HKA, Maagdenhuis, MAS, MoMu, Museum De Reede, Museum Mayer van den Bergh, Museum Plantin-Moretus, Museum Vleeshuis, Red Star Line Museum, Sint-Andrieskerk, Sint-Pauluskerk en Snijders&Rockoxhuis. ​ 

Foto's: Victoriano Moreno

Nadia De Vree

Perscommunicatie Cultuur, stad Antwerpen

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.