Stad Antwerpen zoekt partners om culturele weken voor kinderen en jongeren te organiseren 

De stad lanceert een oproep naar organisaties om culturele projectweken op touw te zetten voor kinderen en jongeren in de zomer van 2024. Deze projectweken – met duizend beschikbare plaatsen voor de Antwerpse jeugd – gaan door in de stedelijke cultuurhuizen, waaronder culturele centra, musea en bibliotheken. Zo wil de stad de Antwerpse jeugd een creatieve zomer bieden en de culturele vaardigheden van kinderen en jongeren op een laagdrempelige manier versterken. 

Tijdens deze culturele projectweken in de zomervakantie kunnen kinderen en jongeren op een speelse en ontspannende manier kennismaken met diverse creatieve disciplines. Geïnteresseerde organisatoren met aantoonbare ervaring in cultureel-educatieve activiteiten worden aangemoedigd om hun voorstellen in te dienen vóór de deadline van 16 november 2023.

Spel- en leerplezier

De voorstellen worden beoordeeld aan de hand van verschillende criteria, waaronder het centraal zetten van spel- en leerplezier en een focus op maximale ontplooiingskansen voor kinderen en jongeren. De geselecteerde organisaties ontvangen financiële en praktische ondersteuning van de stad op basis van de inhoud van hun voorstel. Een unieke kans voor cultureel-educatieve organisaties om bij te dragen aan de culturele groei en ontwikkeling van de jonge generatie in Antwerpen. 

Nabilla Ait Daoud, schepen voor cultuur: "Zo veel mogelijk Antwerpse kinderen laten proeven van kunst en cultuur: dat is het doel van de culturele projectweken voor de zomer 2024 die de stad vandaag lanceert. Via beleving, spel en plezier kunnen kinderen en jongeren hun creatieve talent ontdekken in een van de vele cultuurhuizen die de stad rijk is: in een museum, in een schouwburg of in de bib! Met deze oproep creëren we duizend extra plekken erbij, naast het bestaande zomeraanbod.”

Voor meer informatie over de voorwaarden, criteria en de procedure van deze oproep kunnen organisaties terecht op deze website. Geïnteresseerde organisatoren kunnen uiterlijk tot 16 november 2023 om 12 uur een of meerdere voorstellen indienen via [email protected].

 

Nabilla Ait Daoud

Schepen voor cultuur, stad Antwerpen

Roel Veyt

Woordvoerder schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud, stad Antwerpen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.