Nieuwe editie van Cultuurweekend tijdens laatste weekend van augustus

Beleving voor de bezoekers staat centraal

Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus nodigen talloze cultuurpartners, gaande van bibliotheken en cultuurhuizen tot musea en opera, iedereen uit om in primeur te proeven van het nieuwe cultuurseizoen. Daarnaast veranderen de Groenplaats en het Operaplein in ware beleefpleinen waar per dag andere thema's in de kijker worden gezet. Presentatoren Davy Brocatus en Floor Van Den Eijnden geven enthousiast meer toelichting. Ook de Touristram wordt beide dagen gratis ingezet.

Tijdens Cultuurweekend biedt Antwerpen en haar vele cultuurpartners een uitgebreid en verscheiden aanbod voor een uiteenlopend publiek: voor elke leeftijd, vanuit Antwerpen en (ver) daarbuiten, voor ieder wat wils… Zo krijgt (tijdens Cultuurweekend) het publiek een overzicht van het cultureel aanbod van de stad en haar districten, geactiveerd om cultuur in de stad te beleven én geïnspireerd om cultureel aanbod in het najaar te ervaren en/of te bezoeken.

De verschillende culturele instellingen zetten hun deuren wagenwijd open voor de bezoekers en bieden voorsmaakjes aan van het nieuwe cultuurseizoen aan de hand van workshops, rondleidingen en voorstellingen. Ook de Groenplaats en het Operaplein worden omgetoverd tot gratis culturele ontmoetingsplaatsen met verschillende culturele thema's. De Groenplaats staat op zaterdag in het teken van "muziek, musea en erfgoed" en op zondag van "familie en musical". Op het Operaplein kan iedereen op zaterdag terecht voor "theater, comedy en dans" en op zondag voor "circus, klassieke muziek en literatuur".

Schepen voor Cultuur Nabilla Ait Daoud: “Meer dan ooit laat het Cultuurweekend de Antwerpenaren én bezoekers proeven van al wat er in het komende cultuurseizoen te beleven valt in de stad. Gevestigde namen, grote cultuurhuizen, maar ook jong en verrassend talent bieden een vooruitblik op ze wat binnenkort op de planken brengen. Het cultuurweekend gaat bovendien heel breed, van musea tot musical, van comedy tot circus, van dans tot literatuur! Alle cultuurmakers staan te trappelen van ongeduld, en hun sprekend enthousiasme bewijst één ding: Antwerpen is en blijft de culturele hoofdstad van Vlaanderen, ook in het nieuwe cultuurseizoen!”

Programma beleefpleinen

Tussen 11u en 18u is er een groot aanbod aan activiteiten op de Groenplaats en het Operaplein: druk een affiche op de drukfiets van Museum Plantin-Moretus, ontdek de muziek van Will Tura dankzij Studio 100, win leuke prijzen bij Theater Elckerlyc, volg een inclusieve workshop freestylen bij Moving Ground, maak zelf een film bij REKKER, maak snoep bij De Proefkonijnen, neem een kijkje bij de stockverkoop van de stedelijke musea en zoveel meer ...

Beide beleefpleinen hebben een podium of dansvloer waarop doorlopend voorstellingen worden gegeven. Davy Brocatus en Floor Van Den Eijnden zijn presentatoren van dienst. Op de Groenplaats geniet het publiek van beiaardconcerten, Jiddische liedjes, musicaloptredens, dansvoorstellingen van Easy Moving, wereldmuziek, … Op het Operaplein kunnen bezoekers terecht voor onder andere improvisatieshows, een demonstratie burlesque, een workshop TikTok dancing, een workshop klapping (combinatie dansmoves en klapping), een 3D dansvoorstelling met rolstoel, een kooroptreden, een interactieve voorstelling voor kinderen, trapezeshows, ...

Ontdek het uitgebreide programma op www.cultuurweekend.be.

Mobiliteit

De Touristram, de hop-on/hop-off tram uit Antwerpen, rijdt voor de gelegenheid gratis tussen 11u en 18u via de Groenplaats, het MAS en het Operaplein. De Lijn voorziet een voordelig ‘Cultuurticket’ voor slechts 5 euro. Dit is op zaterdag en zondag gedurende 24 uur onbeperkt geldig op alle bussen en trams van De Lijn in Antwerpen. Bezoekers kunnen eveneens op de website www.slimnaarantwerpen.be hun route uitstippelen.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.